Ege'nin organik ürünlerine yurt dışından büyük ilgi

Ekonomi 12.02.2024 - 01:37, Güncelleme: 12.02.2024 - 01:39 531+ kez okundu.
 

Ege'nin organik ürünlerine yurt dışından büyük ilgi

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, Türkiye’nin organik ürünlerde çiftçi sayısında Avrupa’da 4. sırada olduğunu ve ihracatta 1 milyar dolar sınırını aştığını açıkladı.
Türkiye’nin organik tarım potansiyeline vurgu yapan Işık, 7 bölgede 311 bin hektar arazide 53 bin çiftçinin organik sertifikalı üretim gerçekleştirdiğini ve dünya genelinde önemli bir tecrübeye sahip olduğumuzu vurguladı. Kuru, taze ve dondurulmuş meyvelerle pamuğun öne çıktığı 268 çeşitte organik sertifikalı üretim yapıldığını da ekledi. (Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık) Türk meyve sularına yurt dışında büyük ilgi Özellikle incir, kayısı, fındık, kiraz ve vişne gibi ürünlerin organik üretim ve ihracatında dünya lideri olduklarını dile getiren Işık, bu başarıyı Türk meyve sularının da yurt dışında büyük ilgi görmesine bağladı. Hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve zeytinyağı gibi ürünlerde de ihracatın artış gösterdiğini belirtti. Organik ürünlerin önemli pazarları arasında AB ülkeleri, ABD ve Uzak Doğu ülkelerini gösteren Işık, bu pazarlarda yeşil tarım hareketinin büyüdüğünü ve organik ürün tüketiminin devlet politikası haline geldiğini aktardı. Bu doğrultuda Türk organik ürünlerinin uluslararası platformlarda tanıtımına önem verdiklerini ve fuarlara aktif katılım sağladıklarını dile getirdi. Türkiye’nin organik tarım üretimini artırmak için 2030 yılına kadar tarımsal üretimin yüzde 10’unu organik sertifikalı olarak yapmayı hedeflediklerini belirten Işık, iç pazarda da organik ürün talebinin arttığını ve bu alandaki çalışmaların ivme kazandığını ifade etti.
Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, Türkiye’nin organik ürünlerde çiftçi sayısında Avrupa’da 4. sırada olduğunu ve ihracatta 1 milyar dolar sınırını aştığını açıkladı.

Türkiye’nin organik tarım potansiyeline vurgu yapan Işık, 7 bölgede 311 bin hektar arazide 53 bin çiftçinin organik sertifikalı üretim gerçekleştirdiğini ve dünya genelinde önemli bir tecrübeye sahip olduğumuzu vurguladı. Kuru, taze ve dondurulmuş meyvelerle pamuğun öne çıktığı 268 çeşitte organik sertifikalı üretim yapıldığını da ekledi.

(Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık)

Türk meyve sularına yurt dışında büyük ilgi

Özellikle incir, kayısı, fındık, kiraz ve vişne gibi ürünlerin organik üretim ve ihracatında dünya lideri olduklarını dile getiren Işık, bu başarıyı Türk meyve sularının da yurt dışında büyük ilgi görmesine bağladı. Hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve zeytinyağı gibi ürünlerde de ihracatın artış gösterdiğini belirtti.

Organik ürünlerin önemli pazarları arasında AB ülkeleri, ABD ve Uzak Doğu ülkelerini gösteren Işık, bu pazarlarda yeşil tarım hareketinin büyüdüğünü ve organik ürün tüketiminin devlet politikası haline geldiğini aktardı. Bu doğrultuda Türk organik ürünlerinin uluslararası platformlarda tanıtımına önem verdiklerini ve fuarlara aktif katılım sağladıklarını dile getirdi.

Türkiye’nin organik tarım üretimini artırmak için 2030 yılına kadar tarımsal üretimin yüzde 10’unu organik sertifikalı olarak yapmayı hedeflediklerini belirten Işık, iç pazarda da organik ürün talebinin arttığını ve bu alandaki çalışmaların ivme kazandığını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve salihlimanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.